Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Coronatijden doen scheiden: kwart meer echtscheidingen meteen na de lockdown

Written by on 4 augustus 2020

Maar dat het aantal echtscheidingen op dit moment nog altijd hoog is, heeft natuurlijk een tweede verklaring: de lockdown is voor vele gehuwden een harde relatietest geweest. “In vele gevallen is deze periode de druppel geweest die de emmer heeft doen overlopen”, zegt Van Opstal. 

“In huwelijken waar er voordien al spanningen waren, zijn die spanningen tijdens de lockdown vaak verder opgelopen. Velen hebben dan de beslissing genomen dat het zo niet verder kon met hun huwelijk, informeerden zich tijdens de lockdown over een echtscheiding en stapten na de lockdown naar de notaris om de scheiding te regelen.”