Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Pater Damiaan in het Capitool: “Door juist zijn standbeeld te bekritiseren slaat Amerikaanse politica de bal mis”

Written by on 3 augustus 2020

Toch heeft ze een fout gemaakt door er juist Damiaan uit te pikken om haar punt te maken, vinden ze ook in Tremelo. Het punt dat ze wil maken kan terecht zijn, het beeld dat daarvoor heeft gekozen, is hoogst ongelukkig gekozen.

“Dat ze net hém uitkiest om haar pijlen op te richten vind ik erg jammer”, zegt voorzitter van de Damiaanactiegroep Sonia Crabbé.

“Omdat ze als politica heel hard vecht voor gelijke rechten, en lonen bijvoorbeeld. Bovendien is het beeld dat in Washington staat, door de Hawaïanen zélf gekozen. Voor hen komt die kritiek op Damiaan als een kaakslag aan. Hij leefde 16 jaar lang met de mensen op Molokai, sprak hun taal, en werd een echte Hawaïaan.”