Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


MR-voorzitter Bouchez “beschikbaar”, De Wever en Magnette lonken richting groenen

Written by on 3 augustus 2020

Sinds 20 juli werken opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS)  aan een nieuwe federale regering. Volgens De Wever hebben ze nu al “een bubbel van vijf” (PS, SP.A, CD&V, CDH en N-VA), maar ze hebben nog minstens één partij nodig voor een meerderheid in de Kamer.

Bij Open VLD willen ze wel, maar niet tegen eender welke prijs. “De liberale familie is beschikbaar om onderhandelingen daarover te starten om zo tot een regering te komen met de drie klassieke politieke families (liberalen, socialisten en christendemocraten, red.) en de N-VA”, aldus partijvoorzitter Egbert Lachaert. Boodschap tussen de regels: Open VLD en MR laten zich niet uit elkaar spelen. 

Vanmorgen meldde De Standaard dat de groene partijen een uitnodiging van de preformateurs zullen krijgen. Dat hebben verschillende bronnen bevestigd aan VRT NWS. Groen en Ecolo zijn best bereid om te komen praten.

Zijn Bart De Wever en Paul Magnette echt bereid om met de groenen in zee te gaan of worden Groen en Ecolo gebruikt als koevoet om de liberale partijen uit elkaar te spelen? De komende dagen kondigen zich aan als cruciaal, want zaterdag brengen De Wever en Magnette bij de koning verslag uit van hun eventuele vorderingen.