Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


Minder collecties, virtuele catwalks of andere koopjesperiode: hoe zal Belgische mode-industrie er na corona uitzien? 

Written by on 3 augustus 2020

De jonge ontwerpster Meryll Rogge uit Deinze, die in het najaar haar eerste collectie lanceert, vindt het tempo ook onhoudbaar: “Vier of zes collecties per jaar is een moordend ritme. Je ziet bovendien ook dat het tot minder creativiteit leidt.”

Niet alleen de ontwerpers, maar de hele industrie zit in hetzelfde schuitje merkt Rogge nog op.  “Stoffen- en kledingfabrikanten moeten nu ook 6 collecties per jaar uitbrengen. Ze hebben continu deadlines boven hun hoofd hangen. Niet alleen de verkopers, maar ook de klanten verwachten om de zoveel weken nieuwe stuks in de winkels en willen nieuwe mode ontdekken.”

“Ik denk dat het heel goed zou zijn als we  allemaal op een ander tempo zouden gaan leven en  dat ook de mode daarin zou volgen”, zegt CEO van JBC Ann Claes.  ” Op het tempo dat we allemaal een beetje in de coronatijd hebben leren kennen. Het zou goed zijn dat we even tot rust komen in plaats van gewoon elke maand nieuwe stuks uit te brengen en maar snel snel, want morgen is de mode van gisteren al helemaal passé. Ik denk dat het beter is als we daar inderdaad leren te vertragen”.

Bekijk hieronder de uitspraken van Walter Van Beirendonck, Edouard Vermeulen (Natan) en Ann Claes  (JBC) en lees verder: