Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Weerman Frank Deboosere: “We stevenen af op hittegolf van formaat”

Written by on 2 augustus 2020

Een hittegolf is een periode van minstens vijf dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden of meer. Ten minste drie dagen daarvan moet het 30 graden of meer zijn. 

Aan die vereisten wordt vanaf de tweede helft van volgende week volgens de voorspellingen zeker voldaan. Op woensdag stijgt de temperatuur al tot 26 graden. Daarna wordt het zes dagen 30 graden of meer. “Volgende week vrijdag, zaterdag, zondag en dan de maandag en dinsdag erna is het zelfs tropisch warm zomerweer met elke dag maxima richting 35 graden”, zegt Deboosere.

Eind juni was er ook al een periode met warm weer in ons land, maar dat was officieel geen hittegolf. In Ukkel werden toen geen temperturen van 30 graden of meer gemeten. Vorig jaar kregen we drie hittegolven te verwerken in de zomer.