Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: Aantal mensen dat met COVID-19 opgenomen wordt in het ziekenhuis stijgt naar gemiddeld 23 per dag

Written by on 2 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder toenemen. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 23 en 29 juli zijn gemiddeld 465 besmettingen per dag geteld. In de periode daarvoor (16 tot 22 juli) waren er gemiddeld 261 per dag. In totaal zijn nu 69.402 besmettingen geregistreerd. Dat zijn er 651 meer dan gisteren. 

Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen. Tussen 26 juli en 1 augustus zijn gemiddeld 23 mensen per dag met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. In de periode daarvoor (19 tot 25 juli) waren er gemiddeld 18 ziekenhuisopnames per dag. In totaal zijn er nu 18.253 ziekenhuisopnames geteld.

Bovendien neemt ook het aantal overlijdens toe. Tussen 23 juli en 29 juli zijn gemiddel 3 mensen per dag overleden aan de gevolgen van het virus. In de periode daarvoor (16 tot 22 juli) waren er gemiddeld 2 overlijdens per dag. In totaal zijn er nu 9.845 mensen overleden aan COVID-19. Dat zijn er vier meer dan gisteren.

Marc Van Ranst: “Voor sommige beroepen gelden andere regels en dat is verkeerd”

Voetbalploeg Antwerp heeft gisteren de Beker van België gewonnen. Het klopte landskampioen Club Brugge met 1-0. Voor Antwerp is het de eerste beker sinds 1992. Door de coronamaatregelen werd de match gespeeld voor een leeg stadium, maar de ontlading bij de ploeg was groot. Het binnenhalen van de beker werd duchtig gevierd door de spelers op het veld. Daarbij hielden ze geen afstand. Volgens viroloog Marc Van Ranst was dat niet helemaal veilig. Hij had liever wel gezien dat de spelers afstand hielden, want dat geldt voor iedereen.

18 agenten raken gewond bij afbreken van protestmars tegen coronamaatregelen in Berlijn

Bij het afbreken van de protestmars tegen de Duitse coronamaatregelen in Berlijn, zijn gisteren 18 agenten gewond geraakt. Drie van hen moesten behandeld worden in het ziekenhuis, zo heeft de politie bekendgemaakt.

Ongeveer 20.000 demonstranten hebben gisteren in Berlijn geprotesteerd, omdat ze de coronamaatregelen van de Duitse overheid een inbreuk op hun persoonlijke vrijheden vinden. De manifestanten hekelden onder meer de voorschriften over het gebruik van mondmaskers.

De manifestatie moest normaal gezien aan de Brandenburger Tor worden ontbonden, maar heel wat deelnemers wilden aan het eind van de protestmars niet weggaan. De politie ontbond dan maar zelf de betoging. Die beslissing werd ook genomen omdat de veiligheidsvoorschriften niet werden nageleefd. Veel aanwezige demonstranten droegen geen mondmasker of hielden zich niet aan de richtlijnen rond sociale afstand.

De betoging was toegestaan door het stadsbestuur, maar omdat de deelnemers de coronamaatregelen hebben overtreden, komen er juridische stappen tegen de organisatoren. Mogelijk worden ze strafrechtelijk vervolgd. Ook vanuit de Duitse regering klonk kritiek op het gedrag van de demonstranten.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Meer dan half miljoen besmettingen geteld in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn er intussen al een half miljoen coronabesmettingen geteld. Het land legde in april en mei een strikte lockdown op, maar in juni werden de maatregelen versoepeld. Die versoepelingen zijn ondertussen weer ingetrokken. In het land geldt nog zeker twee weken de noodtoestand. Recent waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog dat de situatie in Zuid-Afrika een voorbode is van wat e rin de rest van Afrika kan gebeuren.

Herlees de liveblog van gisteren