Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Enige café waar je trappist van Westvleteren kan kopen, moet (tijdelijk) zijn deuren sluiten

Written by on 2 augustus 2020

De sluiting van het bekende bierhuis komt bovenop de dieprode status van Vleteren. De gemeente is een rode zone op het vlak van coronabesmetting, maar dat komt door de kracht van de grote getallen.

Van de amper 3.700 zielen in Westvleteren zijn er 2  besmet met het coronavirus. Als je dat uitvergroot naar besmetting per 100.000 inwoners – dat is de algemene graadmeter – dan krijg je een besmettingsgraad van 54 op 100.000 inwoners en dat doet rode alarmbellen rinkelen.

“Nu zijn wij plots rood gekleurd. De mensen zijn erg in paniek”, stelt de burgemeester van de West-Vlaamse gemeente vast. “Wij proberen dat te weerleggen en zeggen: ‘Sorry mensen, wij zijn geen broeihaard.’”

De burgervader ziet dat zijn burgers inzitten in met hun gezondheid en dat toeristen durven niet meer naar zijn pittoreske gemeente durven te komen, behalve naar café In de Vrede. Maar daar stonden stonden de dorstigen die zich aan een Westvleteren wilden laven, vandaag onverhoopt voor gesloten deuren.

Bekijk hier de reportage uit “Het Journaal”: