Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


VS-president Donald Trump wil populaire socialemedia-app TikTok verbieden

Written by on 1 augustus 2020

TikTok is heel populair bij kinderen en jongeren en de app is al meer dan een miljard keer gedownload. Bedoeling van de app is om video’s te uploaden waarbij je dansjes uitvoert of liedjes zingt. Daarvoor moet je natuurlijk wel als gebruiker wel eerst wat gegevens invoeren. 

De Amerikaanse veiligheidsdiensten onderzoeken al een tijdje TikTok. Het bedrijf achter de populaire app, het Chinese ByteDance, verzamelt massa’s gegevens van Amerikaanse burgers. Als het bedrijf die gegevens doorspeelt aan de Chinese overheid,  kan dat volgens Amerikaanse veiligheidsexperten een gevaar vormen voor de nationale veiligheid.