Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert: “Wij zijn beschikbaar om plannen van N-VA en PS bij te sturen”

Written by on 1 augustus 2020

Maar Open VLD wijkt niet. Het partijbestuur vindt unaniem dat de N-VA en de PS hun plannen moeten aanpassen vooraleer sprake kan zijn van regeringsonderhandelingen.

“De economische en institutionele inhoud die de N-VA en de PS naar voren schuiven, staat nog zeer ver van onze visie en moet worden bijgestuurd”, klinkt het in een mededeling.

Voorzitter Egbert Lachaert verklaarde vorig weekend nog dat zijn partij niet wil meestappen in een project dat een staatshervorming doorduwt in ruil voor een links economisch beleid, reden waarom de MR en Open VLD de onderhandelaars afgelopen week een eigen prioriteitenlijstje onder de neus schoven.

Lachaert herhaalt dat standpunt nog eens in deze videoboodschap die hij via sociale media verspreidde. “Mensen worden ziek, verliezen hun job, zien hun zaak kapotgaan. Families en vrienden leven gescheiden. Op een dergelijk ogenblik verwacht je dat een beleidstekst over die zaken gaat. Maar wat hebben we nu?”, vraagt Lachaert zich af.

“Een socialistisch economisch programma van de hand van mijnheer Magnette: hogere uitkeringen voor iedereen, het terugschroeven van de concurrentiekracht van onze bedrijven. Miljarden extra uitgaven. Nieuwe belastingen op vermogen. Een effectentaks, ook voor de kleine belegger en de zelfstandige. En bovenal geen hervormingen om dit allemaal te kunnen financieren”, klinkt het kritisch. 

Bekijk hier de videoboodschap van Egbert Lachaert en/of lees eronder verder: