Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Na de Bahama’s maakt zuidoosten VS zich op voor orkaan Isaias

Written by on 1 augustus 2020

Isaias hing vanmorgen boven de Bahama’s, waar hij hier en daar schade aanrichtte.  De tropische storm had zich eerder ontwikkeld tot een orkaan van categorie 1 (op een schaal van 1 tot 5). Lang niet zo verwoestend als Dorian vorig jaar, maar met winden tot 130 km/u toch voldoende voor de inwoners van de Bahama’s om hun voorzorgen te nemen (foto’s onder)

De storm trekt langzaam verder richting Florida en zou volgens de prognoses dan noordwaarts gaan, langs de oostkust van de VS omhoog via onder meer Noord- en Zuid-Carolina. Vannacht heeft het Amerikaanse National Hurricane Center de waarschuwingen voor Florida alvast verhoogd: vanaf zaterdagnamiddag zou Isaias er een stormvloed met veel regen en wind kunnen brengen. (tekst loopt door onder de video)

Bekijk de video: satellietbeelden van de orkaan, de voorbereidingen in Florida en op het einde Isaias die over de Bahama’s raast: