Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: gemiddeld bijna 450 besmettingen per dag, zomersolden starten met strenge maatregelen

Written by on 1 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft stijgen. In de periode van 22 tot 28 juli kwamen er dagelijks gemiddeld 448 nieuwe besmettingen bij. Dat is meer dan het dubbele dan de week ervoor. 

Vandaag beginnen de zomersolden: alleen gaan shoppen, maximaal 30 minuten per winkel

Winkeliers hopen dat koopjesjagers vanaf vandaag uit hun “kot” zullen komen voor de uitgestelde zomersolden. Of dat zal gebeuren gebeuren, is nog maar de vraag. Handelaars vrezen dat de nieuwe coronamaatregelen – je mag enkel alleen shoppen en maximaal 30 minuten per winkel – hen parten gaan spelen. Voor vele kledingwinkels wordt dit een belangrijke maand om de zware verliezen van de afgelopen maanden enigszins te beperken. Voor de consument lonken er dan weer buitenkansjes.

Klik op onderstaand artikel voor meer info:

Om evenementensector overeind te houden is 160 miljoen euro nodig

Eén op de drie op bedrijven in de evenementensector zit in moeilijke financiële papieren. Om de sector overeind te houden tot eind dit jaar, heeft die 160 miljoen euro steun nodig. Dat heeft handelsinformatiekantoor Graydon berekend. Volgens Graydon hoeft dat geld niet allemaal van de overheid te komen. “Bedrijven kunnen ook elkaar helpen”, zegt Eric Van Den Broele. “De evenementensector is een sector waar de bedrijven erg van elkaar afhangen. De overheid kan mechanismen ontwikkelen om de interne solidariteit te stimuleren. Bedrijven die het nog altijd goed doen, kunnen dan de zwakkere bedrijven ondersteunen, bijvoorbeeld door betalingsuitstel te verlenen.” 

In de sector zijn meer dan 3.000 bedrijven actief en werken zo’n 80.000 mensen. Het gaan dan onder meer om evenementenbureaus, decor- en podiumbouwers, en leveranciers van klank- en beeld. De evenementensector wordt extra zwaar getroffen door verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken. Het aantal mensen dat op een evenement binnen aanwezig mag zijn, is nu beperkt tot 100. Terwijl het eerst de bedoeling was om dat vanaf vandaag op te trekken tot 400. 

Herlees hier de liveblog van gisteren