Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


President Trump wil verkiezingen dan toch niet uitstellen

Written by on 31 juli 2020

Nu zegt president Trump dat hij geen andere datum wil, maar dat hij ook geen oneerlijke verkiezingen wil.

“Ik wil verkiezingen en een uitslag. Nog veel meer dan jullie dat willen”, zei president Trump tegen journalisten op een persconferentie. “Maar ik wil ook niet na drie maanden ontdekken dat stemformulieren zijn kwijtgeraakt, waardoor de verkiezingen niets meer voorstellen.”

President Trump leverde tot nu toe geen enkel bewijs dat stemmen per brief niet veilig zou zijn. Het lijkt erop dat hij de legitimiteit van de komende verkiezingen in twijfel wil trekken, net op het moment dat hij het helemaal niet goed doet in de peilingen en het slechte bedrijfsresultaten regent in de VS.

Overigens kan alleen het Congres de datum veranderen, en vooraanstaande Republikeinen hebben al laten weten dat daar geen sprake van kan zijn. Toprepublikeinen Mitch Mc Connell en Kevin Mc Carthy lieten weten dat er geen sprake kan zijn van uitstel.