Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Obama verwijt regering-Trump “chirurgische aanval op het stemrecht”

Written by on 31 juli 2020

Hij steunt openlijk de kandidatuur van zijn vroegere vicepresident Joe Biden, maar door de coronamaatregelen kan Obama dat niet verzilveren op enthousiaste bijeenkomsten van aanhangers, zoals in het verleden.

Anderzijds geldt dat ook voor huidig president Donald Trump die ook zijn draai vindt te midden van een grote schare van enthousiaste aanhangers. Ook de campagne van Trump draait dus ook niet zoals hij het zou willen en bij zijn laatste meeting in Tulsa in Oklahoma viel de opkomst erg tegen. 

Waarnemers denken dat de coronabeperkingen dan weer in het voordeel van de wat droge en saaie Democraat Joe Biden kunnen spelen, die veel minder dan Obama of Trump de menigte kan aanvuren. Biden ligt ver voor in de peilingen, maar met het fiasco van 2016 in het achterhoofd willen de Democraten in november geen enkel risico nemen.