Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


Mondmasker veroorzaakt extra hinder op warme dagen: “Benauwdheid bij ademen mag je niet verwarren met COVID-19”

Written by on 31 juli 2020

Volgens Clukers hebben echt gezonde mensen er minder hinder van, maar hij wijst erop dat het sowieso afgeraden wordt om zware inspanningen te doen op warme dagen en zeker niet op het heetste van de dag.

“Wanneer je een mondmasker draagt, kan dat een gevoel van beklemming geven en een gevoel van kortademigheid. Hoe beter je mondmasker afsluit, hoe minder lucht erdoor kan.”

“Mensen hebben niet graag een masker op hun gezicht”, vervolgt Clukers.” Als je een beklemmend gevoel krijgt, ga je onbewust sneller ademen. Dat noemen we een vlucht- of vechtrespons. Dat doe je soms onbewust. Door het sneller ademen, dat noemen we hyperventileren, kan je opnieuw meer klachten krijgen en meer benauwdheid. Dat is een vicieuze cirkel die zich versterkt. Dat is iets om je bewust van te zijn. Dat heb je sowieso meer als het warm weer is.”