Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Liveblog – Aantal besmettingen stijgt verder tot gemiddeld 371 per dag, gemeenten krijgen cijfers tot op wijkniveau 

Written by on 31 juli 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Gemiddeld aantal besmettingen verder de hoogte in

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft verder toenemen. Tussen 21 en 27 juli ging het om gemiddeld 371 gevallen per dag, een stijging met 62 procent in vergelijking met een week eerder. Toen waren het er nog 228.

Het aantal overlijdens volgt de stijgende evolutie voorlopig nog niet. Het gemiddelde blijft op 3 sterfgevallen per dag voor de periode tussen 21 en 27 juli.

In totaal zijn in België al 68.006 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Er zijn ook 9.840 mensen overleden aan COVID-19.

Bijna 1.400 doden op 24 uur tijd in VS

In de Verenigde Staten zijn gisteren nog eens 1.379 bijkomende doden door het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit een telling van de universiteit Johns Hopkins. Het is al voor de derde dag op rij dat in de VS op 24 uur tijd meer dan 1.200 sterfgevallen door COVID-19 worden vastgesteld. Het coronavirus heeft er in totaal al aan 151.826 mensen het leven gekost.

Daarnaast werde ook nog eens 72.238 nieuwe besmettingen gemeld. Sinds het begin van de epidemie zijn al bijna 4,5 miljoen coronagevallen geteld in de VS. Sinds eind juni kent het land een nieuwe toename van het aantal besmettingen en doden, vooral in het westen en zuiden. De staat Florida wordt momenteel het zwaarst getroffen. Daar werden gisteren 253 overlijdens gemeld.

Bijkomende beperkingen in noorden van Engeland: bezoek ontvang je daar alleen buiten

Wegens de verdere verspreiding van het coronavirus in het noorden van Engeland, heeft de Britse regering beslist om in enkele regio’s de regels rond contactbeperking nog verder aan te scherpen. Sinds middernacht mogen leden van verschillende huishoudens elkaar niet meer binnen ontmoeten, zo heeft minister van Volksgezondheid Matt Hancock gisteravond meegedeeld op Twitter.

De strengere regels worden ingevoerd in de regio rond Manchester en in delen van West Yorkshire en East Lancashire, zo deelde de minister mee:

“We kunnen in heel Europa een stijging van het aantal COVID-gevallen vaststellen. En we zijn vastbesloten om al het nodige te doen om de mensen te beschermen”, zo schrijft Hancock. De minister stelt dat het virus zich weer sneller verspreidt omdat de regels rond het houden van voldoende afstand niet altijd even goed worden nageleefd wanneer mensen bij elkaar over de vloer komen.

Het Verenigd Koninkrijk is in absolute aantallen het Europese land dat het zwaarst getroffen werd door het coronavirus. Er zijn officieel meer dan 300.000 besmettingen vastgesteld. Meer dan 46.000 mensen zijn aan de ziekte overleden.

Daar zijn ze dan, de coronacijfers op wijkniveau

Vanaf morgen zullen burgemeesters en lokale besturen het aantal coronabesmettingen tot op wijkniveau kunnen raadplegen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vanavond gezegd in Terzake. Er was al langer vraag naar meer gedetailleerde gegevens van het aantal nieuwe besmettingen.

Lees artikel (en bekijk het gesprek met Wouter Beke) hier:

Goeiemorgen!

Een nieuwe dag, een nieuwe liveblog over de coronacrisis. Wie nog even naar gisteren wil terugblikken, dat kan via de link hieronder: