Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


Bart De Wever (N-VA): “Het is crimineel onverantwoordelijk om nu af te blokken”

Written by on 31 juli 2020

Bart De Wever bevestigt dat hij en zijn PS-collega Magnette wel degelijk vooruitgang hebben geboekt. “Er is een regering mogelijk. Ik meen dat heel serieus: er ligt een basis en het kan snel gaan. Het land heeft dit nu absoluut nodig.”

“Het ligt er. Het is crimineel onverantwoordelijk om dat nu af te blokken”, aldus De Wever. Hij erkent dat hij en Paul Magnette “het over niets eens zijn”, maar er is een hoger belang. Denk maar aan de economische crisis die er zit aan te komen en de coronacrisis, die nog verre van achter de rug is. “Als je op dat moment niet over je eigen schaduw kan treden, en iemand tegemoet kan treden,zou dat crimineel onverantwoordelijk zijn.”

“Mislukken is geen optie voor wat mij betreft”, besluit Bart De Wever. “Ik ben vastbesloten. Ik heb hier dag en  nacht aan gewerkt met Paul Magnette. Ik denk ook dat wij elkaar vertrouwen genieten.” Volgens De N-VA-voorzitter hebben we “nog nooit zo dicht bij een oplossing gestaan”.

Bart De Wever praat vanavond over de formatie in “Terzake”, op Canvas.