Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Vliegt er binnenkort een helikopter op Mars? Verenigde Staten lanceren vandaag nieuwe Marsmissie

Written by on 30 juli 2020

Perseverance, de naam van de Marsrover, is gekozen via een wedstrijd onder Amerikaanse scholieren. NASA kreeg ongeveer 28.000 inzendingen binnen en koos uiteindelijk voor de de naam die “volharding” betekent in het Engels. 

En die naam blijkt nu zelfs nog beter te passen dan eerst gedacht. Door de coronacrisis liep de ontwikkeling van de robotjeep heel wat vertraging op. Volgens projectleider Matt Wallace van NASA was er “ongelofelijk veel volharding nodig om alles op tijd klaar te krijgen”. 

Uit respect voor het werk van de vele zorgverleners en ter nagedachtenis van de vele slachtoffers van het coronavirus is er op de Perseverance een klein COVID-19-gedenkplaatje geschroefd