Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog: Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames opnieuw de hoogte in, dramatische cijfers in Brazilië

Written by on 30 juli 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De dagelijkse coronacijfers: stijging van 77 procent

De coronacijfers in België blijven intussen stijgen. In de periode van 20 tot 26 juli kwamen er elke dag gemiddeld 347 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 77 procent meer dan in de week daarvoor, toen waren er nog gemiddeld 196 besmettingen per dag. 

Ook de ziekenhuisopnames zijn in opmars. Tussen 23 en 29 juli werden dagelijks gemiddeld 25 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. In de periode van 16 tot 22 juli stond dat gemiddelde nog op 14. Dat is een stijging van maar liefst 84 procent.

De overlijdens zijn een beetje gedaald. Waar er in de periode van 13 tot 19 juli gemiddeld drie mensen per dag stierven aan het coronavirus, waren er dat er tussen 20 en 26 juli gemiddeld 2 per dag. Dat is een daling met 16 procent.

70.000 nieuwe besmettingen in Brazilië in 1 dag

Ook in Brazilië en de Verenigde Staten blijven de coronacijfers slecht. In Brazilië kwamen er de voorbije 24 uur meer dan 70.000 geregistreerde besmettingen bij, daarmee is Brazilië nu het tweede land, na de Verenigde Staten, dat meer dan 2,5 besmettingen telt.

Bijna 1.600 Brazilianen overleden gisteren, dat is een dagrecord. Het totale aantal overlijdens ging er vannacht over de 90.000. En in de Verenigde Staten is de teller van het aantal overlijdens vannacht de 150.000 gepasseerd.

Fotoarena / Panoramic

Dag van de Animator: “Geef ze een schouderklopje”

Zeventien landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 220 lokale werkingen vragen vandaag, de vierde editie van de Dag van de Animator, extra aandacht voor de inzet van animatoren. Door de coronacrisis “groeit het besef hoe waardevol en noodzakelijk alle speelplein- en vakantiewerkingen zijn”, klinkt het

In Vlaanderen en Brussel kiezen 39.000 jongeren ervoor om in hun vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een speelpleinwerking in hun buurt. Zo’n 70% van hen doet dat zelfs helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding.

Dit jaar kwamen daar door corona nog bijkomende opvanguren en hygiënetaken bij. “De verleiding is groot om ’s avonds met het lief af te spreken of met de vrienden op stap te gaan, maar de inzet is groter”, klinkt het. “Zelfs op momenten dat een overheid de maatregelen weer op scherp zet en bepaalde jongeren zich aarzelend de vraag stellen of het nog wel zo’n goed idee is om zich te engageren, maakt twijfel al snel plaats voor ongebreideld enthousiasme.”

Twijfel maakt al snel plaats voor ongebreideld enthousiasme

BELGA / VAN ASSCHE

Na de eerste maand zomervakantie zijn amper vakantiekampen en speelpleinbubbels moeten sluiten door een coronabesmetting. Bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) zijn 7 werkingen van de 563 in Vlaanderen en Brussel (deels) gesloten wegens een besmetting. Dat het er zo weinig zijn, is volgens de jeugdwerkorganisaties en lokale werkingen te wijten aan de duidelijke jeugdwerkregels en stevige voorbereiding, maar ook aan de verantwoordelijkheidszin en de toewijding van de jongeren die zich inzetten als animator.

Ze roepen ouders daarom op om de animators extra te bedanken voor hun inzet en enthousiasme, met bijvoorbeeld een schouderklopje, een applaus, een warm bericht op sociale media of een mooie tekening. “Een oprecht “dankjewel” kan zoveel betekenen voor een animator. Het is net dat stukje waardering waarvoor heel wat van deze jongeren, vrijwilligers en jobstudenten, zich jaar na jaar blijven smijten”, klinkt het.

Lees ook volgende opinie:

“Om 23 uur moet ons terras volledig leeg zijn”

De komende maand is er tussen 23.30 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens een avondklok in de provincie Antwerpen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. VRT NWS trok op de laatste avond naar de cafés en restaurants op de Dageraadplaats in de stad Antwerpen. “De avondklok is jammer, maar wel begrijpelijk.”

Lees hier het volledige artikel: