Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Turkije keurt controversiële wet goed om sociale media nog meer te controleren

Written by on 29 juli 2020

De Turkse president ligt regelmatig onder vuur door zijn autoritaire stijl. Maar volgens de AKP-partij, de partij van Erdogan, dient deze wet om een einde te maken aan online beledigingen.

Zo riep de president begin juli nog op om “orde op zaken te stellen” op sociale media nadat zijn dochter en schoonzoon,  minister van Financiën Berat Albayrak, beledigingen naar het hoofd geslingerd kregen op het internet. Albayrak zou de geboorte van hun vierde kind aangekonigd hebben en sommigen zouden zich onder meer afgevraagd hebben op het net of hij wel degelijk de vader was. 

Erdogan zei daarop dat sociale media niet “bij het land en het volk passen”. De president vond dat dergelijke reacties aantonen dat er meer moet ondernomen worden om zulke “immoraliteit en perversiteit” te kunnen verwijderen. 

(Lees verder onder foto)