Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Hoofdkwartier Amerikaanse troepen in Europa verhuist naar ons land

Written by on 29 juli 2020

De verhuis van het Europese hoofdkwartier naar ons land is een gevolg van de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om 11.900 soldaten weg te halen uit Duitsland. Ook dat heeft de minister van Defensie Esper vandaag bekendgemaakt. Trump vindt namelijk dat Duitsland te weinig aan de NAVO besteedt en vindt dat het land profiteert van de VS op het gebied van handel. 

De Amerikaanse President Donald Trump had in juni  al aangekondigd dat hij de troepen uit Duitsland wou terugtrekken. De president zei destijds ongeveer 10.000 van hun zowat 36.000 soldaten uit Duitsland te zullen herpositioneren. Maar nu blijken het er meer te zijn.