Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Hoofdarts Kliniek Sint-Jan in Brussel waarschuwt: “Antwerpse situatie is niet veraf in Brussel”

Written by on 29 juli 2020

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs is het waarschijnlijk dat ook in Brussel extra maatregelen genomen zullen moeten worden.

“Uit dit verhaal blijkt dat er op de honderd tests zeven positieve testen zijn in Brussel. In de stad Antwerpen is dat rond de negen procent en in de provincie Antwerpen is dat drie procent. Wanneer dat cijfer boven de een procent ligt, want het was 0,85 procent voor de maand juli voor heel het land, is dat een signaal dat de epidemie aantrekt”, aldus Molenberghs.

“Er moet nagedacht worden, maar ik neem aan dat de overheid dat gaat doen, over strengere maatregelen voor Brussel ook. In Brussel zal men de situatie heel goed moeten opvolgen en als het mogelijk is ook een versnelling hoger schakelen. Dat zullen we de komende dagen moeten zien”, reageert Molenberghs.

Bekijk het gesprek met Geert Molenberghs over de situatie in Brussel uit “Terzake” hier: