Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Plek ontdekt waar kunstenaar Vincent van Gogh zijn laatste werk maakte

Written by on 28 juli 2020

Het schilderij “Boomwortels” is gemaakt op de laatste dag dat Van Gogh leefde. “Dat het zijn laatste werk is, maakt het nog iets uitzonderlijker”, zegt Teio Meedendorp, onderzoeker bij van het Van Gogh Museum. “Hij moet er vaak langs zijn gelopen op weg naar de uitgestrekte velden achter het kasteel van Auvers, waar hij ook juist in die laatste week meermaals schilderde en uiteindelijk de hand aan zichzelf sloeg.”

“Het zonlicht dat Van Gogh schilderde geeft aan dat de laatste penseelstreken aan het einde van de middag zijn aangebracht, wat informatie verschaft over de indeling van deze dramatische dag”, voegt Wouter van der Veen er nog aan toe.