Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Ontwikkelaar corona-applicatie zette onterecht grote bedrijven als “klant” op de website

Written by on 28 juli 2020

Meteen nadat bekend werd dat Devside de contactopsporingsapp voor België zou gaan ontwikkelen, kwamen er veel vragen vanuit de technologiesector. Bijna niemand had ooit van het bedrijf gehoord, en dat wekte geen vertrouwen in het succesvol afronden van zo’n monsterklus.

Het bedrijf, dat tot voor kort nog JPDVDG.com heette, is opgericht door Jean-Paul De Ville De Goyet, een internetondernemer die bijvoorbeeld ook achter deelstepjes-startup Troty zat. Volgens de website heeft het bedrijf al honderden opdrachten afgerond, onder meer voor grote spelers zoals DKV, Pizza Hut en Belfius.

Speurwerk door freelance copywriter Thomas Smolders liet al zien dat de foto’s bij de recensies van tevreden klanten van het internet geplukt waren. Techjournalist Kenneth Dee wist te melden dat de recensie van DKV wel klopte: Devside had inderdaad een opdracht voor hen uitgevoerd.