Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: Gemiddelde aantal besmettingen stijgt boven de 300, provincie Antwerpen stelt avondklok in

Written by on 28 juli 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Cijfers blijven stijgen: gemiddeld nu 311 besmettingen per dag

De coronacijfers blijven stijgen. Tussen 18 en 24 juli is het aantal besmettingen gestegen tot gemiddeld 311 per dag. Dat is een stijging met 69 procent tegenover de vorige periode van 7 dagen. Veruit de meeste nieuwe gevallen komen uit de provincie Antwerpen.

Het aantal nieuwe gevallen per 100.000 inwoners blijft dus ook stijgen. In de periode van twee weken tot en met 24 juli gaat het om 30 gevallen op 100.000 inwoners. Gisteren lag dat cijfer nog op 27. De teller van het totale aantal besmettingen staat nu op 66.428, of 402 meer dan de 66.026 besmettingen die gisteren gemeld waren door Sciensano.

Het hoogste dagcijfer blijft dat van 22 juli. Toen zijn 544 besmettingen geregistreerd. Op 23 en 24 juli werden ook telkens meer dan 400 besmettingen geteld.

Deze maatregelen worden van kracht in de provincie Antwerpen

De Antwerpse Provinciale Crisiscel heeft een aantal bijkomende coronamaatregelen genomen, bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo zal in de hele provincie een avondklok worden ingesteld tussen 23.30 en 6 uur. Cafés en restaurants moeten om 23 uur sluiten.

Lees meer in dit artikel:

Dit heeft de Veiligheidsraad beslist voor het hele land: een overzicht

De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren een aantal strenge maatregelen afgekondigd om de tweede coronagolf af te remmen. Onze sociale contacten worden opnieuw fors ingeperkt, “funshoppen” met vrienden of familie is niet meer mogelijk en het aantal mensen dat een evenement mag bijwonen wordt verlaagd. De maatregelen gaan vanaf woensdag in.

Lees meer in dit artikel:

Herlees het belangrijkste nieuws van gisteren: