Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Drie Soedanese vluchtelingen doodgeschoten in Libië

Written by on 28 juli 2020

De Libische kustwacht onderschepte maandagavond een 70-tal vluchtelingen, waarvan hoofdzakelijk Soedanezen, die op weg waren naar Europa. Zoals dat wel vaker gebeurt voor de Libsche kust, werden de vluchtelingen teruggestuurd naar Khoms, op zo’n 120 kilometer ten oosten van Tripoli.

Aan wal ging het grondig mis bij het ontschepen. Een deel van de vluchtelingen probeerde te ontsnappen voor ze naar een detentiecentrum zouden worden overgebracht. Volgens werknemers van het IOM hebben de lokale autoriteiten  meteen het vuur geopend als reactie op die poging. Daarbij kwamen drie Soedanese vluchtelingen om het leven. Twee andere vluchtelingen raakten gewond. De overige vluchtelingen werden naar de detentiekampen gestuurd.