Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Alexander De Croo (Open VLD) verwijst het communautaire naar de ijskast: “Mensen beschermen zal enige prioriteit zijn”

Written by on 28 juli 2020

Terwijl de N-VA en de PS achter de schermen wat vooruitgang zouden boeken bij de preformatie van een nieuwe federale regering, leeft de vraag of de Vlaamse liberalen van Open VLD mee zullen besturen. 

Open VLD-minister Alexander De Croo schoof in “Het Journaal” die hete aardappel door naar het niveau van de partijvoorzitters. Toch liet hij zijn mening horen in “Het Journaal”: “Wat de voorbije dagen tonen, is dat  er voor het komende jaar en misschien de komende jaren één prioriteit zal zijn”, zei De Croo. 

Die prioriteit is volgens de vicepremier mensen beschermen, zowel op het vlak van gezondheid als tegen de zware economische gevolgen van de coronacrisis die eraan zitten te komen. “Dat zal onze enige prioriteit mogen zijn”, vindt De Croo.