Current track

Title

Artist

Current show

80’s Drive

18:00 20:00

Current show

80’s Drive

18:00 20:00


Marokko sluit acht grote steden af na “aanzienlijke toename” coronabesmettingen

Written by on 27 juli 2020

In een gezamenlijk persbericht van de Marokkaanse ministeries van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid wordt niet alleen gewezen op de stijging van het aantal besmettingen, maar ook op het “niet-respecteren van de preventiemaatregelen, namelijk de sociale afstand en het dragen van een mondmasker, door een meerderheid van de bevolking”.

Het verbod heeft betrekking op acht steden. Naast de hoofdstad Casablanca gaat het onder meer om Marrakesh, Tanger en Fez.

Vorige week besliste Marokko om een aantal coronamaatregelen te versoepelen, maar de voorbije dagen liep het aantal besmettingen opnieuw op met recordcijfers op zaterdag (811) en zondag (633). In totaal telt Marokko nu 20.278 besmettingen en 313 doden.