Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Onder besmette patiënten nu veel superverspreiders, Van Ranst: “Zij produceren onbewust verbluffend veel partikeltjes”

Written by on 26 juli 2020

Superverspreiders beseffen helemaal niet dat ze superbesmettelijk zijn. “Er is ook geen enkele link met het wel of niet vertonen van erge symptomen. Het kunnen evengoed mensen zijn zonder symptomen, maar die wel veel partikeltjes dragen. Ze hebben ook niet méér speeksel of snot”, zegt van Ranst.

COVID-19 blijkt een speciaal geval onder de virussen. “Het is verbluffend hoe COVID-19 -meer dan andere virussen die we kennen- enorme hoeveelheden virussen produceert. Zelfs bij oudere mensen waarvan we dachten dat die droge slijmvliezen hadden en weinig virus produceerden. Wel, COVID-19 slaagt erin die hele machinerie bij hen in gang te zetten”, aldus Van Ranst.