Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Liveblog: hoogste aantal besmettingen sinds mei op 22 juli, waarvan bijna de helft in Antwerpen

Written by on 26 juli 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Aantal coronabesmettingen in jouw gemeente?

Het zevendaagse gemiddelde van de coronabesmettingen in ons land is immers opnieuw fors gestegen. De interactieve kaart hieronder toont je dagelijks een update van het gemiddelde aantal besmettingen van de laatste zeven dagen in jouw gemeente. 

534 besmettingen op 22 juli

Het aantal corona-besmettingen is tussen 16 en 22 juli gestegen naar gemiddeld 255 per dag. In de week ervoor waren er dat nog 149.

Woensdag 22 juli
waren er meer dan 500 besmettingen, 534 om precies te zijn. Het is van begin mei geleden dat er nog zoveel besmettingen op 1 dag waren. En het is vooral de provincie Antwerpen die getroffen is met ongeveer de helft van die recordbesmetting. Alles samen zijn er in ons land nu ruim 65.700 mensen besmet geraakt met het coronavirus.

Antwerpenaren bubbelen voortaan met 10

De coronacijfers in ons land zitten weer in de lift en een uitschieter daarbij is de stad Antwerpen en ruime omgeving. Om die steile opgang van het virus tegen te gaan was er gisteren een overleg van de Provinciale Crisiscel.

Zonder te wachten op de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad maandag, zijn daarbij een reeks verstrengingen van de coronaregels afgesproken.  Ontdek ze hier:

Een digitale Tomorrowland vanop je terras thuis

Er is deze zomer geen Tomorrowland-festival in De Schorre in Boom, maar wel een virtuele versie die de fans thuis in hun bubbel kunnen beleven. Onze reporter trok naar de bubbel van Jess en zijn vrienden in Stekene. Hoe beleven zij deze ongewone versie van Tomorrowland? Bekijk de sfeervideo hieronder:

President Trump zwichtte de voorbije week voor de realiteit

Een rustige, schijnbaar gematigde en realistische president in de perszaal van het Witte Huis, die de moed heeft om de Republikeinse conventie in Florida uit voorzorg af te blazen. Een strijdbare president daarbuiten, die federale troepen stuurt naar steden die er niet om gevraagd hebben en die op die manier zijn favoriete vijandsbeeld blijft uitdragen: dat van radicaal-links en de Democraten.

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt op dit moment twee sporen te bewandelen in een poging om zijn achterstand op de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in te lopen.