Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


De langstlevende Oscarwinnares Olivia de Havilland overleden op 104-jarige leeftijd

Written by on 26 juli 2020

Voor “Gone with the Wind” kreeg ze een Oscarnominatie. Na de Tweede Wereldoorlog won ze twee Academy Awards, voor haar hoofdrollen in “To Each His Own” van Mitchell Leisen, en opnieuw voor het psychologische drama “The Heiress” van William Wyler. Ze acteerde tot in 1998, en genoot dan nog ruim 30 jaar van haar oude dag…

Andere opmerkelijke vertolkingen gaf Olivia de Havilland ten beste in “In This Our Life” van John Huston, met wie ze een korte relatie had, en in de rampenfilm “Airport ’77” van Jerry Jameson. Ze rondde haar carrière in de jaren 80 af met televisiefilms, en ze bleef een veelgevraagde gast in talkshows.