Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Vlaanderen voor het eerst oranje op Europese coronakaart: waarom doen wij het slechter dan in de rest van het land?

Written by on 25 juli 2020

Ook in de Henegouwse stad Charleroi klimt het aantal besmettingen onder meer gestaag. De voorbije 7 dagen waren er al 46 nieuwe infecties.

En de gemeente Aubange, in het uiterste zuidoostelijke puntje van de provincie Luxemburg, staat al een week bovenaan de lijst met het hoogste aantal besmettingen per inwoner. De verklaring daarvoor is wel vrij eenvoudig: Aubange kleeft tegen het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk aan. De gemeente, die zo’n 17.000 inwoners telt, is een smeltkroes van nationaliteiten en bovendien wonen er heel wat grensarbeiders. Lees: het is er een komen en gaan van mensen. De meesten onder hen werken bovendien in Luxemburg, waar ze veel doorgedrevener testen op het coronavirus.”