Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Verdachte van brand in kathedraal Nantes opnieuw opgepakt

Written by on 25 juli 2020

De 39-jarige verdachte van de brand in de kathedraal van Nantes in Frankrijk, een Rwandese man die als vrijwilliger bij de parochie werkte, werd op zaterdag 18 juli opgepakt maar de dag nadien alweer vrijgelaten. Hij is opnieuw in voorlopige hechtenis geplaatst.

De oorzaak van de brand van de kathedraal van Nantes blijft een mysterie. Er zijn geen sporen van inbraak en binnenin het gebouw werden drie brandhaarden ontdekt. Onderzoek gaat nu wel uit van kwaad opzet.

De brand in de kathedraal van Nantes gebeurde ongeveer een jaar na de brand in de Notre-Dame van Parijs. De brand kon relatief snel geblust worden, maar veroorzaakte wel veel schade, onder meer het orgel van de kathedraal uit 1621 werd verwoest, net als een groot glasraam uit de 16e eeuw en een schilderij uit de 19e eeuw.