Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Nieuwe op- en afritten naar ring rond Brussel in Machelen liggen er al drie jaar ongebruikt bij, wat is er aan de hand?

Written by on 25 juli 2020

Die nieuwe activiteiten zullen extra verkeer aantrekken. De in 2017 voltooide op- en afritten naar de ring zullen dat verkeer zoveel mogelijks rechtstreeks naar de ring afleiden zodat de Woluwelaan minder doorgaande verkeersbewegingen moet verwerken. De laan moet ook veiliger worden en krijgt aangepaste aansluitingen op onder meer de terreinen van de gevangenis en de Broeklin-site. 

Daarom gaat de weg tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg in Diegem en het kruispunt met de Kerklaan in Machelen volledig op de schop. Er komt een tunnel onder de nieuwe aansluitingen van de Woluwelaan met de ring. Zo kan het verkeer vlot van Diegem naar Machelen. In de rijrichting van Diegem zal er een vrije busbaan gebouwd worden zodat het openbaar vervoer niet meer in files moet aanschuiven. Tot slot komen er ook veilige fiets- en voetpaden (zie foto hieronder voor een impressie).