Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Medeoprichter van Fleetwood Mac Peter Green is overleden

Written by on 25 juli 2020

De Britse gitarist Peter Green is op 73-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Green vormde in 1967 samen met drummer Mick Fleetwood de band Fleetwood Mac. Hij was een bepalende figuur voor de doorbraak van de band.

In 1968 schreef Peter Green de hitsingles “Black magic woman” en het instrumentale “Albatros”. “Black magic woman” werd later ook een wereldhit voor Santana. In 1970 stapte Green op  bij Fleetwood Mac omdat hij kampte met drugs- en psychische problemen.

Peter Green bracht nog verschillende soloalbums uit en had ook succes met zijn band Peter Green Splinter Group.

Beluister hier het nummer “Albatros”: