Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


10 jaar geleden: “Lena was de perfecte ‘jonge hupse griet’ om met “Satellite” te scoren”

Written by on 25 juli 2020

Als “jonge, hupse griet”, zoals ze op nieuwswebsite De Standaard omschreven werd, pakte Lena tijdens de finaleavond in Oslo het Europese publiek helemaal in, iets wat ze de maanden voordien al gedaan had met de Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers, waar “Satellite” al grijsgedraaid was. Het was dan ook “een eigentijdse popsong, die zeker zal opgepikt worden door radiozenders in veel landen en die aan het Songfestival een wat eigentijdser imago kan geven”.

Lena: “Zelfs nu terugdenkend aan die overwinning voelt het allemaal nog overweldigend. Ik ben er nog altijd erg blij mee. Ook al, als ik foto’s en beelden van toen terugzie, dat ik denk: maar dat ben ik toch niet. Het lijken echt foto’s en beelden uit een ander leven.” (Redaktionsnetzwerk Deutschland, februari 2020)

“Voor mij was die overwinning een absolute zege. Daardoor kan ik het geprivilegieerde leven leiden dat ik wilde en de vrijheid hebben die ik nu heb. Ik kan dus alleen maar dankbaar zijn.” (Stuttgarter Zeitung, mei 2020)