Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Trump annuleert Republikeinse conventie van augustus in Florida

Written by on 24 juli 2020

De conventie zou plaatsvinden van 24 tot 27 augustus in Jacksonville. Omdat de pandemie in de VS verder opflakkert, besliste Trump om de conventie te annuleren. De deelstaat Florida is momenteel het epicentrum van de pandemie in de VS.

 “We gaan geen grote, publieke conventie houden. Daarvoor is het niet het juiste moment”, aldus de president, die het naar eigen zeggen zijn taak vindt “om alle Amerikanen te beschermen”.

 Volgens de huidige president “klopt de timing voor dit evenement niet”. “Het klopt gewoon niet met wat er recentelijk is gebeurd.” Trump zei dat Republikeinse afgevaardigden die hem voordragen als kandidaat voor de partij tijdens de presidentsverkiezing op 3 november tegen Democraat Joe Biden, zich zullen verzamelen in North Carolina voor een “redelijk snelle ontmoeting”.

De belangrijkste reden om het evenement in Jacksonville te annuleren was “veiligheid”, zei Trump. “Het is moeilijk voor ons om te zeggen dat er veel mensen in een kamer moeten zitten en dat andere mensen dat niet moeten doen”, aldus Trump. “Er is niets zo druk als een congres. Ik denk dat we daarmee het goede voorbeeld geven.”