Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Groen licht voor steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines

Written by on 24 juli 2020

In ruil voor de lening (met een looptijd van zes jaar) belooft Lufthansa onder meer dat de merknaam Brussels Airlines behouden blijft, dat de hoofdzetel in België blijft en dat de maatschappij blijft vliegen met een Belgische licentie (AOC). Brussels Airport zal ook worden ontwikkeld als knooppunt (hub). De staat krijgt ook twee zitjes in de raad van bestuur van Brussels Airlines.

Lufthansa, dat de voorbije jaren volgens Vranckx al meer dan 600 miljoen euro investeerde in zijn Belgische dochter, injecteert nog eens 170 miljoen euro. Ongeveer 70 miljoen daarvan dient om de aangekondigde herstructurering te betalen. Daarbij zal de vloot met een derde worden afgebouwd, zullen ongeveer 1.000 van de 4.000 jobs verdwijnen en moeten de werknemers die blijven, inleveren.

“De stabiliseringsmaatregelen stellen Brussels Airlines in staat om de huidige crisis te boven te komen en de vluchten voort te zetten om voldoende middelen te genereren om de lening terug te betalen”, vat Brussels Airlines in het persbericht samen.