Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


China sluit het Amerikaanse consulaat in de stad Chengdu: reactie op sluiting in Houston eerder

Written by on 24 juli 2020

Chengdu is een grote industriestad in Sichuan, de provincie die u mogelijk kent als het thuisland van de beroemde panda’s. Het VS-consulaat bestrijkt van daaruit niet enkel Sichuan, maar ook de omliggende provincies Yunnan, Chongqing, Guizhou in het zuidwesten en de regio Tibet . Er werken ongeveer 200 mensen in dat kantoor, waarvan 150 Chinezen. 

Consulaten zijn een lagere vorm van vertegenwoordiging van een land in een ander land dan een ambassade. Er kunnen er meerdere zijn in het gastland en ze leveren diensten aan de lokale bevolking in verband met visa, burgerlijke zaken zoals gemengde huwelijken en dergelijke, maar houden zich vooral ook bezig met economische promotie en ondersteuning van bedrijven voor het land van oorsprong. De consulaten staan ook hun eigen burgers bij als die problemen hebben in het gastland.

De VS heeft naast de ambassade in Peking nog consulaire posten in Shanghai, Guangzhou (vlakbij Hongkong), Wuhan in het centrum en Shenyang in het noorden van China. Die kantoren zijn net als ambassades onschendbaar en in principe grondgebied van het sturende land, maar het gastland kan hen doen sluiten.