Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Biostatisticus Niel Hens: “Als we nú niets ondernemen, start het onderwijs in september met code oranje of rood”

Written by on 24 juli 2020

Code oranje wijst op een matig risico met systematische besmettingen. In deze situatie blijven kleuter- en lagere scholen min of meer op dezelfde manier werken. Wel zullen kinderen in hun eigen klas moeten eten en worden de activiteiten buiten de school opgeschort.

Op de secundaire scholen worden klassen gehalveerd en mogen ze maar week om week naar school, om het aantal contacten en verplaatsingen te verminderen. Tijdens de weken thuis moeten leerlingen werken aan extra leerstof die de vorige week is meegegeven. Daarop zal dan de week erop weer worden teruggekomen. Kwetsbare leerlingen kunnen wel gewoon op school worden uitgenodigd.

Iedereen krijgt bij code oranje een vaste plaats in de klas, pauzes zullen plaatsvinden in de eigen klasbubbel, eten gebeurt in de eigen klas. Ook hier worden trouwens buitenschoolse activiteiten geschrapt.

Het deeltijds kunstonderwijs zal volledig blijven verderlopen voor -12-jarigen. Voor wie ouder is dan 12 worden de groepen beperkt.