Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Tweede golf of niet: wat kunnen we leren van de corona-aanpak in Azië?

Written by on 23 juli 2020

Maar niet alle landen in Oost-Azië slagen erin een tweede golf te vermijden. In Japan, Australië en Hongkong zijn de cijfers alweer enkele weken aan het stijgen. Australië plaatste steden als Melbourne in de staat Victoria voor een tweede keer onder een lockdown. Nadat in Japan de eerste golf midden april onder controle leek, worden nu opnieuw enkele honderden besmettingen per dag geregistreerd.

Toch twijfelt de Japanse overheid om nieuwe lockdown-maatregelen in te voeren, nu de economie al zoveel schade heeft opgelopen. De gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, vraagt de inwoners van Tokio om het komende lange weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. Oudere personen moeten zichzelf extra beschermen en aan de jonge mensen vraagt ze om zich verantwoordelijk te gedragen. Als Oost-Azië het beter doet dan andere werelddelen, dan ligt dat aan het gemeenschapsgevoel van de inwoners, denken sommige experts. “De gemeenschap hier respecteert de regering, en de regering geeft duidelijke instructies.” zegt Dr. Dale Fisher, prfessor geneeskunde aan de universiteit van Singapore.