Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Professor Barbé voorspelt een hogere 2e golf, maar hoe zeker zijn we daarvan? En kunnen we er nog een golfje van maken?

Written by on 23 juli 2020

De tweede coronagolf is begonnen, daar zijn de meeste experts het over eens. Maar hoe hoog wordt die golf? Wordt het een golfje dat we goed onder controle kunnen houden omdat we veel geleerd hebben uit het verleden? Of wordt het een vloedgolf die onze ziekenhuizen zal overspoelen?

Professor biostatistiek Kurt Barbé (VUB) is er alvast niet gerust in. Hij maakt al sinds het begin van de pandemie wiskundige modellen om het verloop van de pandemie in ons land te voorspellen. Hij post regelmatig updates op zijn Facebook-pagina, wanneer hij nieuwe gegevens heeft.

Twee weken geleden klonk Barbé op zijn Facebook-pagina nog niet ongerust. De cijfers waren goed, er was op dat moment geen reden tot paniek. “Ik wil voorlopig nog niet over een tweede golf spreken,” schreef Barbé. “Daarvoor zijn er nog onvoldoende aanwijzingen.”

Eergisteren postte Barbé een nieuwe, onheilspellende update. Hij deed dat omdat de cijfers van Sciensano een sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames toonden.