Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Marc Van Ranst: “Bubbel van 15 naar 10 brengen was veel sterker signaal geweest”

Written by on 23 juli 2020

Dat het mondmasker nu ook in winkelstraten, op markten en in openbare gebouwen verplicht wordt gemaakt, vindt hij een goede zaak. “Als men ergens een soort van signalisatie afspreekt – bijvoorbeeld een verkeersbord met een mondmasker erop – weten mensen wel wanneer ze hun mondmasker moeten gebruiken. Dit is niet ongelooflijk gecompliceerd.”

Ook de registratieplicht in de horeca vindt hij prima. “Dat is wat men ook in Frankrijk en Duitsland doet. Dat boezemt zelfs vertrouwen in.” Dat sommigen de randjes eraf zullen proberen te rijden, vindt hij minder belangrijk. 

“Ik ben altijd hoopvol”, aldus Van Ranst. “Sommige mensen volgen de maatregelen geweldig goed op, anderen niet. De optelsom van dat alles maakt de epidemische curve.”

Bekijk hier de reactie van viroloog Marc Van Ranst op de beslissingen van de Veiligheidsraad: