Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


“Hoppin” moet de combinatie van bus, (deel)fiets, (deel)auto en taxi makkelijker en sneller maken

Written by on 23 juli 2020

De Vlaamse overheid wil een flinke impuls geven aan de zogenoemde ‘combimobiliteit’: dit betekent dat je op één traject verschillende vervoermiddelen combineert. Bijvoorbeeld: je rijdt met de auto naar je lokale station, stapt op de trein, en in de stad van aankomst rij je met een deelfiets verder naar je bestemming. Handig toch? Niet altijd. Als je het slechts af en toe doet, komt er bij het combineren van verschillende vervoersmiddelen heel wat voorbereiding aan te pas. Waar kan ik parkeren, hoe laat vertrekt de trein, waar staan die deelfietsen eigenlijk, en hoe betaal ik daarvoor? Voor sommige mensen is het veel te veel gedoe. Daarom blijven ze kiezen voor de auto. De parkeerkosten en files nemen ze voor lief.

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil die combimobiliteit een stuk makkelijker maken. Dat doet ze met zogenoemde ‘mobipunten’ en een gloednieuwe app.