Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Eerste Chinese satelliet en robotjeep onderweg naar Mars

Written by on 23 juli 2020

Het is nu dus vooral uitkijken naar februari. Op dat moment zouden drie verschillende ruimtemissies arriveren bij de planeet Mars. De Verenigde Arabische Emiraten lanceerden begin deze week al een satelliet naar Mars,  op 30 juli volgen de Amerikanen normaal gezien. Zij zullen net als China ook een robotjeep naar Mars sturen.

Dat het deze maand zo druk is naar Mars heeft te maken met de positie van de aarde en Mars tegenover elkaar. “Eens om de 26 maanden is die positie ideaal om met zo weinig mogelijk brandstof de tocht naar Mars te maken”, zegt Nancy Vermeulen. “Normaal gezien moest er deze maand ook een Europees-Rusissche Marsmissie gelanceerd worden, maar door technische problemen is de lancering met 2 jaar uitgesteld.”