Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Bedrijfsreuzen Apple en Nike onder druk na handelsrelaties met Xinjiang, waar Oeigoeren dwangarbeid uitvoeren  

Written by on 23 juli 2020

Mensenrechtenorganisaties hebben een campagne gelanceerd, gericht aan grote bedrijven zoals Nike, Apple, Adidas en Amazon, om de waakzaamheid omtrent dwangarbeid in het westen van China te vergroten. Tot op vandaag wordt naast katoen ook heel wat kledij geëxporteerd vanuit de regio Xinjiang, waar de Oeigoeren  dwangarbeid moeten uitvoeren.

De Oeigoeren zijn een moslimminderheid die in het westen van China in detentiecentra worden geplaatst. 180 organisaties en onder meer ook de Verenigde Staten roepen de bedrijven nu op om de banden te doorbreken met leveranciers die zouden gebruikmaken van dwangarbeid.