Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


VS sluit Chinees consulaat in Houston, nieuwe stap in diplomatiek conflict

Written by on 22 juli 2020

China zelf stelt zich steeds assertiever -en sommigen zullen zeggen agressiever- op met de repressie in Hongkong, Tibet en Xinjiang die tot wrijvingen leidt, niet enkel met de VS, maar ook met de Europese landen, Canada en Australië. Er was de dreiging van een boycot tegen Australië omdat dat land kritisch was voor het Chinese regime en een botsing met doden tussen Indiase en Chinese troepen langs de grens in Kashmir. 

In de race om als eerste een vaccin of behandeling tegen coronavirus te ontwikkelen, zal er alom veel spionage verricht worden en ook dat leidde recent tot wrijvingen tussen onder meer Groot-Brittannië en Rusland, maar nu ook tussen Londen en China.