Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Negen doden bij crash legerhelikopter in Colombia

Written by on 22 juli 2020

Het toestel stortte neer in landelijk gebied in het departement Guaviare. De helikopter kwam deels in een rivier terecht. Aan boord waren zeventien soldaten die deelnamen aan een operatie tegen dissidente leden van de vroegere guerrillagroep FARC. Die groep sloot enkele jaren geleden al een vredesakkoord af, maar niet alle leden respecteren dat ook.

Zes inzittenden werden gered, maar raakten wel gewond. In eerste instantie werden elf militairen vermist. Intussen hebben de reddingswerkers negen lichamen geborgen. Naar de twee anderen wordt nog gezocht.

De oorzaak voor de helikoptercrash is nog niet bekend.