Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: Coronacijfers blijven stijgen,  gemiddeld 184 besmettingen per dag, evenementensector verliest 3 seizoenen, “dringend concrete hulp”

Written by on 22 juli 2020

Ook in Latijns-Amerika blijft het coronavirus zich voort verspreiden. De Pan American Health Organization waarschuwt dat de pandemie er nog geen tekenen van verzwakking laat zien. Het veel voorkomen van besmettelijke en chronische aandoeningen maakt dat 3 op de 10 mensen meer risico’s op complicaties lopen, zegt directeur Carissa Etienne.

Vooral in Bolivia, Ecuador, Colombia en Peru is het aantal besmettingen sterk aan het oplopen. Veel landen in Centraal-Amerika laten de hoogste wekelijkse stijgingen noteren sinds het virus er voor het eerst opdook.

In Mexico is het aantal overlijdens gestegen tot boven de 40.000. De voorbije 24 uur registreerde Volksgezondheid 915 nieuwe overlijdens, er zijn in totaal nu 40.400 overlijdens bevestigd. Er zijn officieel 256.255 besmettingen, wat Mexico in de top tien van landen met de meeste besmettingen plaats. Het virus werd er voor het eerst vastgesteld op 28 februari.

In Colombia is het aantal overlijdens opgelopen tot boven de 7.000. Volgens Volksgezondheid zijn de voorbije 24 uur 237 mensen overleden, wat het totale aantal op 7.166 brengt. Er zijn nu 211.038 besmettingen geregistreerd sinds het virus er op 6 maart voor het eerst werd gemeld. Een derde van alle besmettingen wordt gemeld in de hoofdstad Bogota.