Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


“Dit verandert onze kijk op Venus grondig”: volgens nieuwe studie is planeet actiever dan gedacht

Written by on 22 juli 2020

Van de 133 onderzochte coronae, blijken er 37 actief te zijn geweest in de voorbije 2 tot 3 miljoen jaar, vrij recent dus, afgezet op de enorme geologische tijdsschaal. En dat is nieuw: er was gedacht dat de planeet zodanig was afgekoeld zodat de korst verhard is, en dat de zichtbare ringen al heel oud waren. 

“Volgens mij zijn veel van die structuren vandaag nog actief”, stelt Montési. De coronae waarover sprake bevinden zich vooral in een gigantische ring in de zuidelijke helft van Venus, op een plaats die de naam Artemis heeft meekregen – een kring van ruim 2.000 km diameter.