Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Bloedige plekken: de gruwelijke slag aan de Sinte-Ludwinakerk in Bonheiden

Written by on 22 juli 2020

Wij konden dat niet over onze kant laten gaan want Georges Verbuiten was lid van onze geheime genootschap, “De nobele ridders van het Zellaerbos”. Georges was weliswaar slechts een meeloper, maar hij had evengoed de eed afgelegd en die eed met zijn eigen bloed bekrachtigd. Bloed dat geplengd was door een snede met een verroest aardappelmesje in de onderarm.

“De nobele ridders van het Zellaerbos”, dat waren verder Ludo Donckers, Ludwig Goovaerts, Pierre Jacobs, Hugo Van Bosstraeten, Eddy Van Essche, Willy Maes en ik. Wij hadden een geheim kamp onder de rododendrons van het Zellaerkasteel, waar wij oefenden met zelfgemaakte houten zwaarden, en, als we dat beu waren, voetzoekers ofte “fusees” naar elkaar gooiden. De échte ridder verpinkte niet wanneer zo’n ding voor zijn voeten ontplofte. Moeilijk hoor.